Archive for januari 2nd, 2023

 

Inloopbijeenkomst

Inloopbijeenkomst maandag 29 november bij Tenminste Houtbaar

 

 

Maandag 29 november 2022 organiseerde de gemeente een drukbezochte inloopbijeenkomst over ontwikkelzone Oostpoort. Hoewel verschillende issues voorbijkwamen, waren de aanwezigen vooral blij dat er wat gaat gebeuren rondom het station. Er klonken positieve geluiden, maar er waren ook zorgen en kritische vragen, vooral van omwonenden Zuiderpolder en wijkraad Parkwijk/Zuiderpolder/Penningsveer.

Wonen en parkeren kavel 1F
Bezoekers snappen de noodzaak om woningen te bouwen in Oostpoort. Extra woningen zijn hard nodig, vooral woningen die betaalbaar zijn. Ook de groene en waterrijke inrichting viel in de smaak. Een veelgehoorde opmerking was dat de parkeernorm bij kavel 1F te laag is. Bewoners van Zuiderpolder verwachten dat mensen straks in hun wijk gaan parkeren. Andere vragen gingen over de toekomstige ontsluiting van Hart voor Oostpoort en de woningen van kavel 1F.

Start inspraak
De bijeenkomst is onderdeel van de formele inspraak voor het bestemmingsplan voor kavel 1F. Belanghebbenden konden ook reageren op het stedenbouwkundig programma van eisen (SpvE) voor de eerste woningbouw. Beide stukken liggen tot en met 28 december 2022 ter inzage.

 

Tijdlijn 1

Tijdlijn 2

Kavel 1F

 

Zienswijze indienen bestemmingsplan en woningbouw kavel 1F

Reageren op het Stedenbouwkundig Programma van Eisen
Het SPvE is vanaf 16 november online in te zien. Stuur uw reactie op het stedenbouwkundig programma van eisen (SPvE) tot en met 28 december 2022 naar rsmidt@haarlem.nl.

Zienswijze bestemmingsplan indienen
Een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen kan uiterlijk tot en met 28 december via bestemmingsplannen@haarlem.nl. Schriftelijk indienen kan ook. Stuur de brief naar Postbus 511, 2003 PB in Haarlem, t.a.v. dhr. N.C. Brink. Een zienswijze moet voorzien zijn van uw naam, adres, datum en de naam van het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit hogere geluidswaarde.

 

Viaduct slim aansluiten op Amsterdamsevaart

Hoe zorg je voor een goed bereikbaar knooppunt Oostpoort waar het ook prettig wonen is? De gemeente Haarlem onderzoekt wat de beste oplossing is om het verkeer vanaf het Kegge Stastokviaduct de stad in en uit te leiden. Dit gebeurt op basis van variant c uit het onderzoek van adviesbureau Goudappel Coffeng.

Variant c past het best
Bewoners hadden tijdens de informatiebijeenkomst Oostpoort op 29 november vragen over welke oplossing de voorkeur heeft. Variant c wordt verder onderzocht. Variant a en b vallen af.

Drie varianten zijn onderzocht:
a: lus vanaf viaduct langs zuidkant
b: lus met rotonde langs oostkant
c: directe afrit van viaduct naar Amsterdamsevaart

Viaduct

 

Bron: Gemeente Haarlem.

Opmerking wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer: vanuit de Zuiderpolder kan men straks niet meer rechtstreeks naar de Waarderpolder!!!

 

Parkwijk/Zuiderpolder
Parkwijk-Zuiderpolder
januari 2023
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031