[singlepic id=863 w=450 h=370 float=center]

Het 4 mei comité wil graag ons hernieuwde Oorlogsmonument in het Reinaldapark onder uw aandacht brengen.

Na jarenlange strijd om het ons Oorlogsmonument onder de aandacht te brengen bij de Gemeente Haarlem ten aanzien van het onderhoud en de waardering kunnen we nu met goed gevoel aangeven dat dit in 2011/2012 is gelukt. En hoe!!!

Op de foto geplaatst bij dit artikel, kunt u zelf zien hoe mooi het is geworden. En we zijn enorm trots, we mochten als comité echt meedenken en zelfs mee ontwerpen. En dan nu zo’n mooi Oorlogsmonument in het park, waar we straks bij de 4 mei herdenking 2012 kunnen zeggen: Een plek om dagelijks te herdenken, ieder op zijn eigen wijze.

Dank aan de Gemeente Haarlem en al hun inzet om er echt iets heel moois van te maken.

Het is nu van belang dat dit Oorlogsmonument ook zo mooi blijft !!!

Daarvoor willen we een oproep doen aan de betrokkenheid van onze wijkbewoners. Een geweldig idee ligt er nu op tafel, vanuit één van onze betrokken wijkbewoners, met goedkeuring van de Gemeente Haarlem, om het monument op een mooie manier te verlichten. Hierdoor valt het monument in het donker veel meer op, en kunnen wijkbewoners ook aangeven als er iets bij gebeurt wat niet klopt. Er zijn al sponsorgelden vanuit de wijkraden om dit te kunnen bekostigen. Wij, als 4 mei comité, zouden het echter op prijsstellen als de wijkbewoner ook de mogelijkheid krijgt om dit idee te sponsoren  voor ons Monument, wat deze plek is voor iedereen!!!

En hoe meer mensen laten zien dat ze dit een belangrijke plek vinden,  hoe meer mensen het monument zullen behouden van bekladding. We willen laten merken dat we met z’n allen in onze wijken hiervoor de verantwoordelijkheid willen nemen.

Wanneer u sponsor wil worden om het monument zichtbaar in het licht te zetten, dan kunt u  mailen aan: Maria Hoed, voorzitter 4 mei comité Haarlem Oost via mailadres: Maria@bredeschoolparkrijk.nl  en uw bedrag kenbaar maken. Uw naam (adres en mailadres) wordt dan genoteerd op de intekenlijst met het door uw gesponsorde geld.

Binnenkort meer informatie over de feestelijke  opening van het Monumenteneiland in Maart.

 

Alvast onze dank,

Namens het 4 mei comité Haarlem Oost,

Maria Hoed.

Comments are closed.

Parkwijk/Zuiderpolder
Parkwijk-Zuiderpolder
mei 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031