• 14 maart 2014

Het college van B en W heeft dinsdag 11 maart 2014 de ontwikkelstrategie Haarlem-Oost vastgesteld. De strategie heeft als doel de uitvoering van plannen en ambities voor Haarlem-Oost op gang te helpen en een vliegwieleffect te creëren voor fysiek ruimtelijke initiatieven. Onder Haarlem-Oost valt in dit geval alles ten oosten van het Spaarne: de Waarderpolder, Schalkwijk en Haarlem-Oost. De uitkomst van de ontwikkelvisie Haarlem-Oost is dat de projecten en initiatieven in de zone Oostradiaal, Beatrixplein en Slachthuisterrein en de zone Schalkwijk-Midden en Schalkstad de eerste prioriteit voor uitvoering moeten krijgen.

Geen nieuwe plannen

De ontwikkelstrategie is geen nieuwe visie om de ontwikkelingen in Haarlem-Oost te verbeteren. De strategie is juist gemaakt om ruim 70 bestaande plannen en projecten van derden, corporaties en de gemeente op een zo objectief mogelijke wijze te prioriteren. De gemeente en corporaties hebben gezamenlijk besloten om deze strategie te ontwikkelen. Door de prioritering en herbezinning op de gebiedsontwikkeling in Haarlem-Oost kunnen schaarse middelen gerichter worden ingezet om een maximaal vliegwieleffect voor ontwikkeling te bereiken.

Uitvoering en samenwerking

De uitkomst van de ontwikkelstrategie houdt niet in dat bestaande projecten precies moeten worden uitgevoerd zoals vastgesteld. De resultaten van de verschillende afwegingsmethoden laten juist zien dat door aan bepaalde knoppen te draaien bijvoorbeeld van het programma, de initiatieven nog aantrekkelijker kunnen zijn voor toekomstige investeerders en beleggers. Het is juist van belang in gesprek te gaan met belanghebbenden en in gezamenlijk belang en dat van het stadsdeel of de stad tot uitvoering te komen van bestaande masterplannen.

Proces

De ontwikkelstrategie wordt ter bespreking aan de commissie Ontwikkeling en de commissie Beheer voorgelegd. Ook de betreffende wijkraden in Oost en Schalkwijk en de Industrie Kring Haarlem worden geïnformeerd over de strategie in een informatiebijeenkomst.

Collegebesluit Ontwikkelstrategie Haarlem-Oost
Ontwikkelstrategie Haarlem-Oost
Bijlage Ontwikkelstrategie Haarlem-Oost

Tekst : Gemeente Haarlem

Comments are closed.

Parkwijk/Zuiderpolder
Parkwijk-Zuiderpolder
mei 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031