De eerste groep enthousiaste vrijwilligers met opvoedervaring is getraind en staat klaar voor andere ouders die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken!

Doorstart is een uniek project in Nederland omdat ouders en kinderen van 7 t/m 14 jaar gekoppeld kunnen worden aan vrijwilligers met opvoedervaring.

Veel gezinnen die zich aanmelden hebben door omstandigheden niet veel steun uit hun omgeving terwijl ze er best behoefte aan hebben om af en toe met iemand van gedachten te wisselen die niet vanuit theorie, maar vanuit eigen ervaring weet dat opvoeden niet altijd gemakkelijk is.  Het kan lucht geven als er  wekelijks een maatje bij je langskomt die je een luisterend oor biedt, met je meedenkt en je desgewenst wegwijs maakt bij de voorzieningen in de stad. Ook kan de vrijwilliger activiteiten met de kinderen ondernemen zoals het helpen met huiswerk of het verkennen van de speelvoorzieningen of het activiteitenaanbod in de buurt.

Per gezin ziet de hulp er anders uit; ouders en kinderen geven zelf aan waar ze behoefte aan hebben. De ondersteuning is tijdelijk (minimaal 3 maanden tot maximaal 1,5 jaar) daarna is het de bedoeling dat het gezin weer voldoende vertrouwen en kracht heeft om zelf, met behulp van mensen uit hun omgeving, verder te kunnen. Voor het gezin is de ondersteuning kosteloos.

Woon je in Haarlem en kan je zelf wel een steuntje in de rug gebruiken of wil je meer informatie over doorstart?

Óf wil je juist graag als vrijwilliger aan de slag en heb je opvoedervaring, een warm hart, ben je optimistisch en kan je goed luisteren?

Neem dan contact op met:

Esther Korteweg (coördinator doorstart)

06-35 13 04 29

doorstart.haarlem@humanitas .nl

www.humanitas.nl

Comments are closed.

Parkwijk/Zuiderpolder
Parkwijk-Zuiderpolder
april 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930