Groen is goud.(foto:Ed).

 

 

Tekst uit:Positionpaper Haarlem.

 

De voormalige bufferzone is het hart van de Metropoolregio. Het groen verbindt kernen en steden, biedt mogelijkheden voor recreatie en draagt bij aan een gezond leefklimaat. Het belang van het groen is gemeente overstijgend. Hoewel de bufferzone formeel niet meer bestaat, blijft het belangrijk om met respect om te gaan met de aanwezige landschappelijke en natuurwaarden en de groene en kleinschalige identiteit.

 

Haarlem erkent het belang van het groene landschap en hecht veel waarde aan het behoud van deze sterke eigen identiteit. Ook hecht de gemeente Haarlem veel waarde aan behoud van de identiteit van de kernen . Haarlem realiseert zich echter ook dat de kernen van elkaar verschillen. Waar de kernen Spaarndam en Haarlemmerliede zich vooral kenmerken door ruimte, groen, water, sociale omgeving (ons kent ons) en het agrarisch karakter, heeft de kern Halfweg een meer stedelijk aanzien.

 

De druk op woningmarkt in en om Haarlem en Amsterdam neemt de komende jaren toe. Haarlem realiseert zich dat er hierdoor ook druk komt te staan op de groene bufferzone. De eigen woningbouwopgave realiseert Haarlem overigens binnenstedelijk, zodat de groene randen rond de stad groen blijven. Haarlem zet zich al jaren samen met Haarlemmerliede en Spaarnwoude in op behoud en bescherming van het groene landschap.

In de toekomst wil Haarlem het groen groen houden. Dat betekent dus géén bebouwing van het landschap ten behoeve van wonen , werken of intensieve recreatie.

 

Haarlem staat op het standpunt dat democratisch genomen besluiten uitgevoerd moeten worden, ook als we het er niet mee eens zijn zoals bij de reservering van de Houtrakpolder voor de uitbreiding van de haven.

 

gemeenteraad.haarlemmerliede.nl/Vergaderingen/agendapunt-5-De-positionpapers

 

De wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder vraagt ook om behoud van de groene zoom Zuiderpolder!!!!

 

Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude EXTRA vergadering 10 maart 2016

 

haarlemmerliede-logo

Comments are closed.

Parkwijk/Zuiderpolder
Parkwijk-Zuiderpolder
mei 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031