wijkraadlogo-2016

De laatste jaren was het de passerende fietser en wandelaar al opgevallen: de houten fietsbrug over de Binnenliede was nodig aan onderhoud toe. Planken waren verrot, draagbalken verzakten en de oplossing van het recreatieschap (de eigenaar van de brug) was zeker niet afdoende: onbehandelde triplexplaten, eenvoudig vastgeschroefd over door houtrot veroorzaakte gaten, zorgden voor meer schade aan schoeisel en fietsbanden dan de oorspronkelijke toestand.

De wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder voelde zich verantwoordelijk voor een oplossing en schakelde het Haarlemse raadslid Moussa Aynan in. Die maakte foto’s en stelde vragen in de gemeenteraad aan wethouder Cora-Yfke Sikkema. Zij is immers de wethouder die de belangen van Haarlem behartigt in het bestuur van Recreatieschap Spaarnwoude. Dankzij Moussa en Cora-Yfke is het recreatieschap wakkergeschud en is de aannemer begonnen aan een rigoreuze herstel-operatie van deze belangrijke verbinding. De brug is namelijk onderdeel van het Rondje Haarlem en wordt veelvuldig gebruikt door wandelaars en joggers.

De aannemer werkt tot voorbij zonsondergang door om deze bijzondere brug weer in perfecte staat te krijgen, zodat bewoners en bezoekers van Haarlem en Haarlemmerliede in de lente weer kunnen genieten van een goede verbinding en adembenemende vergezichten.

 

Bernard Felix

Voorzitter wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

Parkwijk/Zuiderpolder
Parkwijk-Zuiderpolder
juni 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930