GA2

 

 

Energiemarkt met verloting mooie prijzen op 17 februari in Haarlem-Oost

Op zaterdag 17 februari organiseert de Groene Ambassade van 10.00 tot 17.00 uur weer een nieuwe Energiemarkt in het Broederhuis (Nagtzaamplein 67 in Haarlem-Oost). Op deze markt staan bedrijven en wijkinitiatieven met een interessant aanbod op het gebied van duurzaamheid.

 

Iedereen wil graag op zijn energiekosten bezuinigen – of je nu huurder of koper bent-  en tegelijk draag je bij aan een beter milieu. Daarom zijn er bedrijven aanwezig met informatie over  isolerende verf, energiezuinige infrarood panelen, materialen voor vloer-, dak- en gevelisolatie, HR cv ketels, zonnepanelen en nog vele andere energiebesparende zaken. Ook is er ruimte gemaakt voor de kleine maatregelen als radiatorfolie, tochtstrippen e.d.. Bovendien zijn er wijkinitiatieven aanwezig die graag voorlichting geven over duurzaamheid, zoals Energiepioniers en Spaarnezaam. De gemeente Haarlem is ook aanwezig en geeft informatie over bijvoorbeeld de duurzaamheidslening.

 

Programma:

10.00: start markt

12.00 Presentatie wethouder Duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema

12.05 Korte presentatie over 5 jaar Groene Ambassade 

12.10 Collectieve voorlichting: interpretatie infraroodfoto’s DBL (aparte zaal)

16.00 Verloting duurzame prijzen *

 

Ook wordt op deze dag na de officiële opening in een aparte zaal een voorlichtingssessie georganiseerd door het Duurzaam Bouwloket over de  interpretatie van infraroodfoto’s (voor bewoners waarbij warmtefoto’s zijn genomen en andere geïnteresseerden).

 

* Er worden deze dag mooie prijzen verloot onder de bezoekers, zoals een infrarood warmtepaneel (twv € 350,-), maatwerkadviezen m.b.t. woningisolatie (twv € 300,-), ledlampen, tochtstrippen en vele andere zaken. Inschrijving voor deelname aan de loterij kan vanaf 10u aan de zaal.

 

Over de Groene Ambassade en Haarlem-Oost

De Groene Ambassade (GA) is een Haarlems wijkinitiatief voor duurzaamheid in Haarlem-Oost. Van oorsprong bestond het initiatief uit een groepje enthousiaste huiseigenaren uit de Slachthuisbuurt en de Amsterdamsebuurt, dat vanaf 2013 bezig is meer duurzaamheid in hun wijk te brengen. Inmiddels is de Groene Ambassade ook actief in Parkwijk/Zuiderpolder en Meerwijk. Hier geeft zij voorlichting en worden activiteiten georganiseerd  voor wijkbewoners over energiebesparing. Daarvoor werkt zij samen met wijkbewoners, gemeente en bedrijven.

Uit onderzoek is gebleken dat 50% van de koopwoningen in de Amsterdamsebuurt en de Slachthuisbuurt slecht geïsoleerd is en daardoor een hoog gasverbruik kent. Bewust met energie omgaan is dan een eerste verdienste. Het treffen van kleine maatregelen kan veel geld opleveren en ook door het organiseren van collectieve inkoopacties kan er voor minder geld veel bereikt worden. De Groene Ambassade streeft ernaar voor iedereen iets te kunnen betekenen ongeacht inkomen.

Voor huurders en woningeigenaren uit de Slachthuisbuurt en de Amsterdamse buurt en sinds eind 2015 ook voor inwoners uit Parkwijk en Zuiderpolder heeft de Groene Ambassade in samenwerking met het buurtbedrijf ‘de tochtstrippenbrigade’ opgezet. Voor een schappelijke prijs kunnen er eenvoudige energiebesparende maatregelen als het plaatsen van tochtstrippen of een waterbesparende douchekop worden geplaatst.

In het afgelopen jaren is in de Amsterdamse buurt en Slachthuisbuurt de wijkaanpak uitgevoerd, in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en de gemeente Haarlem. Onderdeel daarvan was o.a. het opstellen van een serie maatwerkadviezen voor zes veel voorkomende woningtypes in deze buurten. Deze maatwerkadviezen geven een helder beeld over welke duurzaamheidsmaatregelen de bewoners kunnen treffen in en rondom de type woning.  Kijk voor meer informatie op https://haarlemduurzaam.nl/organisatie/groene-ambassade

 

 

GA1

 

Comments are closed.

Parkwijk/Zuiderpolder
Parkwijk-Zuiderpolder
december 2022
M T W T F S S
« Nov    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031