de Groene Ambassade

 

Uitnodiging cursus Lees je energierekening en DRZM

Beste bewoners,

De Groene Ambassade is, zoals bekend,  een wijkinitiatief van een aantal actieve bewoners uit Haarlem Oost. Opgericht in 2013 houdt de Groene Ambassade zich bezig met het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten, Energiebeurzen, cursussen, infraroodsafari’s en vele andere activiteiten. Alle gericht op het informeren, mobiliseren en activeren van inwoners uit de Amsterdamse buurt, Slachthuisbuurt,  Parkwijk/Zuiderpolder en Schalkwijk. Wij gaan voor een verlaging van de energierekening tezamen met een verhoging van het wooncomfort. Zo leveren ook wij tevens een bijdrage aan de gemeentelijke doelstelling Haarlem gasvrij(er).

In maart hebben we weer een succesvolle Energiebeurs georganiseerd in het Broederhuis en  gaven we samen met de gemeente in april bij de wijkraad Amsterdamse buurt een presentatie.

Op dinsdagavond 14 mei a.s. (19.30 – 21.00 uur) organiseren we opnieuw de cursus Léés je energierekening. In de cursus vertelt expert Jan Tjemme van de Energiepioniers uitgebreid over de effecten van kleine energiebesparingsmaatregelen (tochtstrips/radiatorfolie/ deurborstels, e.d.) op je energierekening en wooncomfort en wat voor financieel voordeel het oplevert periodiek van energieleverancier te wisselen. Ook wordt ingegaan op de effecten van gedragsverandering en grotere maatregelen op het energieverbruik. 

Op donderdagavond 13 juni (19.00 – 21.00 uur) wordt door de GA bij DRZM in de Waarderpolder een voorlichtingsavond georganiseerd over de toepassing en effecten van grotere energiebesparende maatregelen. Hier is een complete showroom ingericht waar alles te zien is op het gebied van installatie –en isolatietechniek: van dak-, gevel en vloerisolatie tot warmtepompen, zonnepanelen en kozijnen met tripleglas, e.v.a..

Je kunt je opgeven voor één of beide activiteiten via ingegroeneambassade@gmail.com.

De locatie voor de cursus Léés je energierekening wordt later bekend gemaakt en is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Aanmelden kan tot uiterlijk één week van te voren in verband met het tijdig kunnen regelen van voldoende cursusruimte.

Comments are closed.

Parkwijk/Zuiderpolder
Parkwijk-Zuiderpolder
maart 2024
M T W T F S S
« Feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031