HAARLEMSE BOMENWACHTERS  2020-05-13 HP        logo                                                     

Wanneer wordt herplant bomen uitgevoerd ?

Leonard Springerlaan hoek Jan Sluyterslaan

 

De gemeente heeft een overeenkomst met Spaarnelanden waarin de herplant van bomen wordt geregeld. Helaas blijkt op steeds meer plaatsen deze herplant niet te worden uitgevoerd.

Tot juni 2016 stonden op deze plek 8 bomen. Eén boom, een meidoorn was weggehaald vanwege de aanleg van een leiding voor de nieuwbouw van het project Groene Linten. Toen stonden er nog 7 elzen. Afgelopen jaren zijn steeds meer bomen verdwenen en na de laatste storm waren er nog 4.

 

 

Hoek L.Springerlaan voorHoek L.Springerlaan tijdens de kap

 

Het blijkt geen zin te hebben om een melding te doen. Het antwoord is altijd: “De afhandeling van uw melding neemt meer tijd in beslag. Zodra wij meer informatie voor u hebben, nemen wij weer contact met u op”. Vervolgens hoor je niets meer. Soms wordt er na een tijdje een blauwe stip op een dode boom gezet. Soms wordt er ook een boom herplant. Helaas is er hier de afgelopen jaren nog niets herplant.

 

De Haarlemse Bomenwachters dienen nu een verzoek in: Wilt u de hoek volledig opnieuw laten beplanten?

De huidige elzen braken af omdat ze vol zaten met wilgenhoutrups die dikke gaten in de stam maken. Het verzoek omvatte de laatste bomen voor mei te verwijderen. Anders is het risico groot, dat de vlinders gaan vliegen en andere bomen besmetten.

Het verwijderen is (deels) gelukt, nu de herplant nog ?

 

Locatie

 

 

Comments are closed.

Parkwijk/Zuiderpolder
Parkwijk-Zuiderpolder
juni 2020
M T W T F S S
« May    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930