logo WR PWZPP

In het coalitieakkoord 2022-2026 van PvdA, GroenLinks, D66 en Actiepartij stelt de gemeente Haarlem te gaan voor een sociale, groene en leefbare stad: Actie!
We hebben daar enige relevante stellingen uitgelicht, waarover we graag in het kader van “brede participatie”, zoals de gemeente die beoogt middels wijkplatforms, de meningen willen peilen.

In de notitie “Zo versterken we de lokale democratie” geeft de gemeente een “mooi weer beeld” van de gemeente weer en zaken waar vooral de wijkraden tekort schieten.

In een artikel in het HD stelde de Rijks Ombudsman het vertrouwen in de landelijke overheid aan de orde, minder dan 50%! Als wijkraden hebben we de indruk dat dit lokaal ook zo is. In de gedachtengeest van de brede platforms lijkt het ons goed via een enquête dit te meten.

Hieronder staan 10 stellingen uit het collegeprogramma en nota over de transformatie naar platforms.

We vragen uw mening over de intentie van deze stellingen.

Het gaat er niet om wat U zelf wilt, maar of U vindt, dat de gemeente de stelling meent, of dat zij alleen maar “mooi weer spelen” en het tegendeel doen.

Bijvoorbeeld: Gesteld wordt dat zij nog betere participatie voorstellen, terwijl wij van mening zijn dat zij eigenlijk geen of onvoldoende participatie willen of doen. Of wel, maar dan met de uitkomsten niets doen. Als U de gemeente gelooft of vertrouwd, vult u het vakje “helemaal eens” in en als U de gemeente niet vertrouwt of  vindt dat ze niet de waarheid spreken, vult U het rechtse vakje “helemaal oneens” in.

 

Ga naar de Enquête 

 

 

Vul s.v.p. niet in of U het eens of oneens bent met de stelling van de gemeente!

Geef aan of U denkt dat de gemeente oprechte bedoelingen heeft en werkelijk open staat voor participatie door haar inwoners.

Zie onze kanttekeningen onder elke stelling.

Deze enquête graag invullen en versturen uiterlijk 15 mei 2023.

 

logo WR PWZPP

 

 

 

Comments are closed.

Parkwijk/Zuiderpolder
Parkwijk-Zuiderpolder
juli 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031