Archive for maart, 2020

Boomfeestdag 2020

 

Op woensdag 18 maart vieren leerlingen van de Zuiderpolderschool de Nationale Boomfeestdag.

Dit jaar worden er bomen geplant op en rond het schoolplein van de school.

 

De leerlingen krijgen eerst een speciale les over bomen in de klas.

Om 11.00u uur zet wethouder Merijn Snoek de schop

in de grond om de eerste bomen te planten.

Ook worden er wormen bij de bomen losgelaten en wordt er een herinneringspaal geplaatst.

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Datum: woensdag 18 maart 2020 Tijd: 11.00u – 12.00 uur

Locatie: Schoolplein Zuiderpolderschool, Vrijheidsweg 84, Haarlem

Uitnodiging boomfeestdag 2020

 

In opdracht van de gemeente Haarlem zijn door Spaarnelanden 13 bomen in de Bazellaan geplant in het kader van het herstel van de hoofdbomenstructuur. Deze bomen zijn geplant in de stoep aan de kant van de woningen. Omdat de bomen heel laat in het seizoen worden geplant zullen ze veel extra water nodig hebben. Vroeg geplante bomen hebben de tijd gehad om haarwortels te maken waarmee ze vocht opnemen om het blad uit de tak te duwen. Om toch voldoende water te hebben vragen we de bewoners, die bij een nieuwe boom wonen, de boom 1x per week een paar emmers water op de kluit te geven. Voor een goed resultaat heeft de boom bij droogte in de volgende twee jaar ook nog extra water nodig. Pas na het derde jaar kan je zien of de boom goed is aangeslagen. Dan begint hij nieuwe twijgen te maken. Pas op! De buis onder de wortelkluit is voor extra zuurstof en niet voor water.

Dode bomen kunnen worden doorgegeven als melding bij de gemeente. Nog makkelijker is het gebruik van de ‘Buiten Beter’ app op je telefoon om alle soorten meldingen door te geven.

 

Wilt u een extra boom in de straat? Meldt het aan de wijkraad. We gaan dan vragen of deze bomen als extra bomen in de wijk kunnen worden geplant. Vraag wel aan de omwonenden of zij het ook een goed idee vinden want alleen dan heeft uw verzoek een kans van slagen.

 

HBW

 

 

Tekst: http://www.haarlemsebomenwachters.nl/

 

 

 

MIRT

Geachte heer/mevrouw,
Kent u het knooppunt Rottepolderplein? Wellicht rijdt u daar regelmatig of kent u het vanuit een filemelding op de radio? Of u nu als automobilist of per bus gebruik maakt van dit traject, een omwonende bent of anderszins geïnteresseerd in de ontwikkelingen rond het knooppunt, wij horen graag van u! We nodigen u van harte uit om kennis te nemen van de verkenning van maatregelen om de doorstroming van het verkeer te verbeteren.
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werkt samen met omgevingspartijen aan het inventariseren van kansrijke maatregelen. We vertellen u graag welke inzichten we tot nu toe hebben opgedaan en welke stappen zijn gezet. Uiteraard is er gelegenheid om met de leden van het projectteam in gesprek te gaan. Wij zijn benieuwd naar uw reactie en uw eventuele ideeën. Wat vindt u van belang en waar moeten we rekening mee houden in het vervolg van het project?

MRA+Rijksoverheid


De koffie staat voor u klaar op woensdag 18 maart 2020
Locatie: Hotel Van der Valk, Toekanweg 2 te Haarlem
Tijdstip: tussen 19.00 – 21.00 uur kunt u vrij in- en uitlopen indien u zich heeft aangemeld
NB. Laat weten of u er bij bent door u aan te melden via de mail:   rottepolderpleinA9@minienw.nl

 

Kaart Rottepolderplein

 


Wij hopen u te mogen verwelkomen, graag tot dan!
Met vriendelijke groet,
mede namens het projectteam,
Jeroen Laro
Programmamanager MIRT-verkenning Rottepolderplein

 

 

Parkwijk/Zuiderpolder
Parkwijk-Zuiderpolder
maart 2020
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031