In opdracht van de gemeente Haarlem zijn door Spaarnelanden 13 bomen in de Bazellaan geplant in het kader van het herstel van de hoofdbomenstructuur. Deze bomen zijn geplant in de stoep aan de kant van de woningen. Omdat de bomen heel laat in het seizoen worden geplant zullen ze veel extra water nodig hebben. Vroeg geplante bomen hebben de tijd gehad om haarwortels te maken waarmee ze vocht opnemen om het blad uit de tak te duwen. Om toch voldoende water te hebben vragen we de bewoners, die bij een nieuwe boom wonen, de boom 1x per week een paar emmers water op de kluit te geven. Voor een goed resultaat heeft de boom bij droogte in de volgende twee jaar ook nog extra water nodig. Pas na het derde jaar kan je zien of de boom goed is aangeslagen. Dan begint hij nieuwe twijgen te maken. Pas op! De buis onder de wortelkluit is voor extra zuurstof en niet voor water.

Dode bomen kunnen worden doorgegeven als melding bij de gemeente. Nog makkelijker is het gebruik van de ‘Buiten Beter’ app op je telefoon om alle soorten meldingen door te geven.

 

Wilt u een extra boom in de straat? Meldt het aan de wijkraad. We gaan dan vragen of deze bomen als extra bomen in de wijk kunnen worden geplant. Vraag wel aan de omwonenden of zij het ook een goed idee vinden want alleen dan heeft uw verzoek een kans van slagen.

 

HBW

 

 

Tekst: http://www.haarlemsebomenwachters.nl/

 

 

 

Comments are closed.

Parkwijk/Zuiderpolder
Parkwijk-Zuiderpolder
juni 2020
M T W T F S S
« May    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930