cal

Komende zomer superfit op het strand lopen met een afgetraind lichaam en dit dankzij alleen maar leuke oefeningen? Het gaat gebeuren dankzij een geheel nieuw calisthenics-park! Cali-wat? Calisthenics betekent letterlijk ‘mooi kracht’ volgens de oude Grieken en is een opkomende sport waar je stiekem al bekend mee bent. Lekker buiten spelen kennen we allemaal en is naast erg leuk ook nog eens erg gezond. Bomen klimmen, koppeltje duikelen en lekker keten op het klimrek. Wellicht ben je ook al bewust bezig (geweest) met sporten en ben je geen onbekende met crunches, pull-ups en burpees. Dat betekent dat ook jij al ervaring hebt met calisthenics!

In het mooi gelegen Reinaldapark gaat de 23-jarige Dennis ervoor zorgen dat er een heus Calisthenics-park komt. Deze sportieve Haarlemmer was altijd al druk bezig met sport. In de sportschool voegde hij steeds meer oefeningen gebaseerd op lichaamsgewicht toe aan zijn lijst. Hij merkte dat deze ‘back to basics’ vorm van trainen leidde tot minder blessures en maximaal resultaat. Het duurde niet lang tot hij deze oefeningen steeds vaker buiten ging uitvoeren en zo in contact kwam met andere sportievelingen in de rekken.cal1

Haarlem is dan ook een sportieve stad. Dennis ziet vaak mensen buiten hardlopen en bootcamps volgen. Hij sprak meerdere sportscholen en personal trainers die vertelden dat de juiste apparatuur buiten de mogelijkheden voor buiten sporten flink vergroot. Hij is er dan ook van overtuigd dat lekker kunnen buiten sporten tot veel meer activiteit zal zorgen onder de Haarlemmers.

Afgelopen zomer heeft hij zijn manier van trainen dan ook naar de Haarlemse buitenlucht gebracht door een calisthenics-workshop te organiseren in Parkwijk. Met het gebruik van slechts een paar voetbalgoaltjes deed het enthousiasme van de deelnemers hem besluiten zijn idee voor een calisthenicspark werkelijk te laten worden. Dennis geeft aan dat beoefenaars van deze sport altijd gemotiveerd zijn om oefeningen te perfectioneren. Door het open en positieve karakter van De beoefenaars van calisthenics helpen deze graag andere geinteresseerden gepassioneerd met tips & tricks, wat kenmerkend is voor het open en positieve karakter van deze sport.cal2

Met het nieuwe park kunnen zowel oude als nieuwe sportievelingen knallen tussen een chille groene omgeving en in de frisse buitenlucht. Hij heeft gekozen voor het Reinaldapark als de ideale locatie, wat naast supermooi ook lekker ruim is en al veel gebruikt wordt om hard te lopen. Met de benodigde rekken zal het woord ‘hangplek’ een geheel nieuwe lading krijgen. Zo kan je 24 uur per dag lekker je ei(witten) kwijt en met je vrienden, buren of medesuper(wo)man geheel gratis en gezellig knallen. Wil je hier meer over weten kan je contact opnemen met Dennis via 06-29318547 of struijkdennis@gmail.com. Wij hebben er zin in!

cal3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: http://www.stad-haarlem.nl/project/calisthenicspark

 

Comments are closed.

Parkwijk/Zuiderpolder
Parkwijk-Zuiderpolder
mei 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031