Station Haarlem-Spaarnwoude liften.

ProRail bouwt vanaf augustus 2019 3 liften en hellingbanen bij station Haarlem-Spaarnwoude. De liften en hellingbanen maken het station toegankelijker voor mindervaliden.

Op 19 augustus is de aannemer K_Dekker bouw & infra(voert het werk namens ProRail uit) gestart met de voorbereidingen op de bouw van de liften bij station Haarlem-Spaarnwoude.

Door op pontons vanaf het water te werken probeert de aannemer de hinder voor reizigers te beperken. Desondanks zijn er in september twee weekenden, waarin de stationsomgeving tijdelijk minder goed bereikbaar is.

Naar verwachting zijn de liften en hellingbanen in het voorjaar van 2020 klaar.

Door werkzaamheden is de rijksweg A200 in het weekend van 6-9 september ter hoogte van het station gedeeltelijk afgesloten. Dit gebeurt in de avonden en nachten en zondag overdag.

 

Afsluitingen 6 september 2019

Op de avond van 6 september wordt de Robertus Nurksweg ter hoogte van de traverse en het busstation afgesloten voor al het verkeer behalve voor bussen en hulpdiensten. De A200 richting Amsterdam wordt gedeeltelijk gesloten. De bushalte wordt tijdelijk 50 meter opgeschoven (blauwe arcering) en één rijbaan wordt buiten dienst genomen. De huidige invoegstreek blijft wel open. Fietsers vanaf Haarlem kunnen hun route over de Robertus Nurksweg zonder hinder vervolgen via het fietspad die achter het busstation loopt.

Rood: afgesloten rijbanen voor al het verkeer (behalve bussen en hulpdiensten)
Groen: rijbaan open voor al het verkeer
Blauw: opgeschoven bushalte aan de N200, bushalte R. Nurksweg bereikbaar
Geel: Fietspad voor fietsverkeer Haarlem-Amsterdam

Afsluitingen 7 september 2019 van 1.00 tot 7.00 uur

 

Op 7 september wordt rond 1.00 uur ’s nachts de Robertus Nurksweg opengesteld voor al het verkeer. De gehele A200 richting Amsterdam wordt afgesloten tot 7.00 uur voor al het verkeer behalve voor bussen en hulpdiensten. Vanaf 7.00 uur is de rijbaan weer op voor al het verkeer.

Rood: afgesloten rijbanen voor al het verkeer (behalve bussen en hulpdiensten)
Groen: rijbaan open voor al het verkeer

Afsluitingen 7 september 2019 van 20.00 uur tot 9 september 5.00 uur

Zaterdagavond/nacht 7 september wordt de gehele A200 richting Haarlem afgesloten voor al het verkeer behalve bussen en hulpdiensten. Het busstation dat grenst aan de A200 en verbonden is met het treinstation Haarlem Spaarnwoude blijft bereikbaar. Aan het begin van de avond is de invoegstrook van de weghelft van Haarlem naar Amsterdam ook nog afgesloten. Deze wordt in de loop van de avond weer opengesteld.

Rood: afgesloten rijbanen voor al het verkeer (behalve hulpdiensten)
Paars: afgesloten rijbanen voor al het verkeer (behalve bussen en hulpdiensten)
Blauw: afgesloten rijbanen voor al het verkeer, wordt gedurende de avond/nacht weer opengesteld

14 en 15 september: traverse buiten gebruik en geen treinen Amsterdam, Haarlem, Leiden

In het weekend van 14 en 15 september wordt er dag en nacht doorgewerkt. In dit weekend worden onder andere de liftputten aangebracht. En er komen tijdelijke loopbruggen om de perrons ook tijdens de bouw goed bereikbaar te houden. De traverse is het hele weekend buiten gebruik en er rijden geen treinen op het traject Amsterdam, Haarlem, Leiden. NS zet vervangend busverkeer in. Reizigers wordt geadviseerd de reisplanner van NS te raadplegen.

Meer informatie:https://www.haarlem.nl/station-spaarnwoude-liften/

Tekst: https://www.haarlem.nl/

Foto’s bij de tekst: Gemeente Haarlem

Fotogalerij:Edwin Hein

 

 

 

 

Comments are closed.

Parkwijk/Zuiderpolder
Parkwijk-Zuiderpolder
juli 2022
M T W T F S S
« Jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031