Logo Sociaal Wijkteam                                  

 

 

                                     Informatiemarkt Langer zelfstandig wonen in Haarlem

 

U woont zelfstandig en naar tevredenheid. U kunt zich nog prima redden en u voelt zich veilig in uw woning en de buurt. Maar er komt een moment dat dit verandert. Uw gezondheid wordt iets minder, misschien gaat u moeilijker lopen of u bent meer afhankelijk van hulp van anderen.

Welke mogelijkheden heeft u dan om langer zelfstandig te blijven wonen? Misschien denkt u wel aan verhuizen? Langer zelfstandig wonen is een belangrijk onderwerp waar we u graag meer over willen vertellen.

                                               Parkwijk en Zuiderpolder

Daarom is er in uw wijk binnenkort een informatiemarkt met als thema ‘Langer Zelfstandig Wonen’.

De informatiemarkt, gericht op de bewoners in Parkwijk en Zuiderpolder, is op dinsdag 26 november 2019 in wijkcentrum  Alleman, Jan Sluyterslaan 11 van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Verschillende mogelijkheden Op de markt zijn diverse specialisten aanwezig. U kunt hen vragen stellen over wonen, zorg en welzijn. Denk aan de Blijverslening voor huiseigenaren. Ook is er informatie over de verhuisregeling ‘Ouder worden & Prettig wonen’. Deze regeling is ontwikkeld door de Haarlemse woningcorporaties.

Maar er  is ook informatie over de mogelijkheden voor zorg aan huis via de Wmo of de Wijkgerichte Zorg, en over mantelzorgondersteuning. Informatie over voorzieningen in huis zoals trapliften en douchestoelen, hulp in de huishouding of vervoersondersteuning kunt u ook vinden. Het Rode Kruis kan u van alles vertellen over hoe u veilig kunt wonen met adviezen over valpreventie en maar ook over online veiligheid. Ook is er een demonstratie van handmassages die een prachtig middel zijn om contact te maken met een dementerende oudere.

Wat te doen in uw buurt

Natuurlijk vertellen we u ook graag over activiteiten in uw buurt zodat u mee kunt doen en andere mensen kunt ontmoeten. Zo is er BUUV en kan Kennemerhart u alles vertellen over verschillende activiteiten. Ook kunt u informatie krijgen over de Roze Salon en is er informatie over Jong voor Oud, hoe jongeren ouderen kunnen helpen met allerlei klussen of eenzaamheidsbestrijding. En als u vreest voor de hoge kosten van de energietransitie; er staan energiecoaches voor u klaar met tips en adviezen. Verder kunnen we u wijzen op verschillende financiële regelingen als u een laag inkomen heeft, maar bijvoorbeeld wel veel zorgkosten.

Wij heten u van harte welkom op 26 november 2019 in gebouw Alleman aan de Jan Sluyterslaan 11. De toegang is gratis en een kopje koffie of thee staan voor u klaar. Ook kunt u een gratis  broodje of een kopje soep krijgen.

 

Informatiemarkt Langer zelfstandig wonen

Comments are closed.

Parkwijk/Zuiderpolder
Parkwijk-Zuiderpolder
augustus 2020
M T W T F S S
« Jul    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31