Archive for mei 7th, 2012

 

Persbericht

Repair Café opent in Haarlem-Oost!

Na de succesvolle start van Repair Café in Haarlem-West, opent Transition Town Haarlem, in samenwerking met DOCK, op woensdag 9 mei 2012 een Repair Café in Haarlem-Oost. Wethouder Rob van Doorn gaat de opening verrichten. 

 

In het Werkatelier van het Vadercentrum Haarlem-Oost, Prinses Beatrixdreef 2, draait het op woensdag 9 mei allemaal om repareren. Tussen 19.00 en 21.00 uur staan diverse vrijwillige reparatiedeskundigen klaar: elektriciens, naaisters en een fietsenmaker helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het RepairCafé bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies… alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad..

Door repareren te promoten, wil Transition Town Haarlem bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, vinden Mara van Limbeek en Truus Boerma. “In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen.”

Om een Repair Café ook in stadsdeel Oost te kunnen starten is een samenwerking met welzijnsorganisatie DOCK ontstaan. Beide organisaties stellen zich ten doel om de sociale cohesie in de lokale samenleving te bevorderen door buurtgenoten met elkaar in contact te brengen in het kader van een inspirerend en laagdrempelig evenement.

Mensen zullen ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Mara van Limbeek: “Als je samen met een tot dan toe onbekende buurtgenoot een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt.”

Op 9 mei zal de Repair Bus van de stichting uit Amsterdam aanwezig zijn bij opening Repair Café Haarlem Oost. De Repair Bus – een bus met gereedschap en reparatiedeskundigen aan boord – rijdt door heel Nederland om overal lokale groepen op weg te helpen met hun eigen Repair Café.

Transition Town Haarlem blijft elke laatste woensdag van de maand een Repair Café houden in het speeltuingebouw aan het Brouwersplein. Vanaf 9 mei 2012 zal elke tweede woensdag van de maand een Repair Café in het Vadercentrum Haarlem Oost plaatsvinden.

Vadercentrum Haarlem Oost 
Pr. Beatrixdreef 2, 
2033 TX Haarlem
023-5436006, 06-12059454
vadercentrum@dock.nl

Parkwijk/Zuiderpolder

WordPress Facebook Likebox Plugin Develop & Designed by A WP Life Team

Beatrixplein
Hoe wilt u de Prins Bernhardlaan hebben?
Als Randweg-Oost: Vierbaansweg verdiept aangelegd vanaf de Schipholweg tot in de Waarderpolder
Als Randweg-Oost: Vierbaansweg op maaiveld met tunnel onder het spoor door
Als Avenue: Vierbaans met veel groen, maar niet als doorgaande hoofdroute
Als Stadsstraat: Tweebaansweg met meerdere zebra’s en meerdere kruisingen en een brug over de zomervaart
Als Stadsstraat: Tweebaansweg verboden voor doorgaand vrachtverkeer
Ziet u de Ringweg-Oost vanaf de Schipholweg langs de A9 met aansluiting op de Westelijke Randweg in Haarlem- Noord als optie?
View Result
See all polls and results
Parkwijk-Zuiderpolder
mei 2012
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031