Archive for mei 28th, 2012

 

Ruim 2.000 bezoekers kwamen tijdens het Pinksterweekend naar de zonovergoten oevers van het Haarlemse Reinaldapark voor het ZomerBos Festival. De gerenoveerde oevers van het park veranderden, van 24 t/m 27 mei, voor vier dagen in een bruisende ontmoetingsplek en podium. Op de vissteiger, het basketbalveld en tussen jonge bomen van het fruiteiland klonken verhalen en muziek. Publiek uit de wijk, de stad en ver daarbuiten, spreidden hun picknick kleedje uit en genoten van kleurrijke picknick gerechtjes die buurtbewoners verkochten in het festivalhart.

Met de Jonge Bomenmars, luidden 180 kinderen, zingend en rappend het festival in. Een bonte stoet van kinderen en jonge bomen in winkelwagens, trok dwars door de wijk en lokte bewoners uit hun huis naar het festivalterrein. Onder het motto meedoen, beleven en ontmoeten, organiseerde 5eKwartier samen met 22 organisaties en ruim 350 actieve bewoners uiteenlopende kleurrijke activiteiten. Kinderen veranderden in bosgeesten en schommelden onder de vleugels van de metershoge 1.001 takkenvogel, gemaakt van oude takken uit het park. Zaterdagavond 26 mei speelde Orchestre Partout, een orkest van gevluchte muzikanten en professionals, de sterren van de hemel.

 

Alles draait om groei in dit Haarlemse festival. In tuinen, balkons en schoolpleinen groeien 111 jonge bomen in een pot, voor het nieuwe Reinaldapark. Buurtbewoners krijgen een eigen boom in ruil voor hun levensverhaal. Elk jaar vormen alle jonge bomen de arena voor het Zomer- en WinterBos: groene culturele festivals voor de hele familie met levensverhalen, muziek en talloze kleurrijke activiteiten.

 

Het ZomerBos is onderdeel van KantineOost en wordt geproduceerd door 5eKwartier, i.s.m. Stichting Ontmoet elkaar in Parkwijk, BUUV, Sport Support, Brede School Parkrijk, OBS Zuiderpolder, Zorggroep Reinalda, Stichting De Toekomst Haarlem, Stichting Dock Vadercentrum en Moedercentrum, Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder, Wijkraad Slachthuisbuurt, Wijkraad Nieuwe Amsterdamse buurt, Hart/MuziekLab, InHolland Music Academy, Philharmonie en Stadsschouwburg Haarlem, Mondiaal Centrum Haarlem, IVN, Spaarnelanden N.V., Vrijwilligers Centrale Haarlem, Ymere, Pré Wonen, Elan Wonen en gemeente Haarlem.
Samen laten ze het Reinaldapark komende jaren groeien tot dé groene ontmoetingsplek van Haarlem-Oost.

 

www.kantineoost.nl

[imagebrowser id=75]

Foto’s : Nico_Jankowski 

 

 

 

Parkwijk/Zuiderpolder
Parkwijk-Zuiderpolder
mei 2012
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031